Úvod / Diskusní fórum / Archív / Diego Maradona

Diskuse: Diego Maradona

Nové téma

Komentáře (49x)

Vložit komentář

Všechny názory

pitak 05.01.09 23:04

Co si myslite o teto bezesporu obrovske osobnosti historie kopane?Patrite k jeho fanouskum nebo se radite k temer stejne pocetnemu zastupu jeho "hejtrs" ?

Ja sem ho v realnem case bohuzel nezastihl (v jeho nejlepsi forme sem jeste nebyl), ale mam o nem nacteno hodne knizek, pribehu (bezesporu se da rici ze legend). Videl sem stovky videii kde predvadel sve umeni. Fotbalista bezesporu genialni. Rika se ze vitezstvi nedela jeden hrac. Diego to dokazal. Na druhou stranu jeho osobni zivot potkavali same skandaly a neprijemnosti. Ale to me celkem nezajima. Me zajima pouze jako hrac ;)

Na druhou stranu je az nevericne kolik takova osobnost jako Diego dokazala poblaznit tolik "obycejnych lidi".

Pro nektere je Diego buh, pro nektere dabel. Pro me Diego Armando Maradona zustane fotbalovym bohem a geniem jemuz se snad nikdo nikdy nevyrovna. Ne ze by se mu nikdo nevyrovnal fotbalovym umem, ale Diego mel proste charisma. Poblaznil cely svet. Neznam nikoho kdo by jej neznal. To se o soucasnych hracich rict neda...

*28* *28* *28*

Kcko 05.01.09 23:08

Ja ho nemám rád, je to takovej malej zakrslík, a když jsem viděl 50 nejlepsich golu a on prvni kdy udelal solem 3 hrace, tak sem nechapal. Jedinej dobrej byl ten prunik a myslim, si ze neco podobnyho predvedlo X hracu .. ( G. Weah, nebo treba Wallcot a naserviroval pred prazdnou Adebayorovi ).

Je to proste jenom jmeno, jeho fotbalovej styl me nebavil a nelibil se mi. Napr. Ronaldo (BRA) byl ve sve forme rozhodne lepsi a pro me atraktivnejsi ...

pitak 05.01.09 23:12

O tom mluvim. Mel (ma) charisma. To delalo/a hodne. U unikatnich golu treba gol BOZI RUKOU to se nepovedlo nikomu. :) Jinak to solo se treba povedlo novemu Diegovi ;)

A Maradonu si kazdy pamatuje az tak moc, protoze na nem stal argentinskej narodak, kdyz to dotahli k titulu mistru sveta.

tunak 05.01.09 23:16

To se dá říct o spoustě hráčů, včetně Beckenbauera, Pelého, Zidana...

tunak 05.01.09 23:16

Ronaldo určitě lepší nebyl, Ronaldo byl v kontextu fotbalové historie vždycky jen průměr.

Pokud se zmiňují nejlepší fotbalisté, padají jména Pelého, Di Stéfana a Maradony. Můžete si vybrat.

Já bych doplnil, že kandidátů je rozhodně víc, pokud Pelé, proč ne Garrincha, pokud Di Stéfano, proč ne Kubala nebo ještě lépe Nandor Hidegkuti...

Maradona byl ve své době špička. Stejně, jako byl špičkou Káďa Pešek nebo Zidane, Beckenbauer nebo Cruyff. Na hřišti nic víc, než fenomenální talent.

A pokud jde o gól století *20* krásnejch góů padla spousta, například ten třetí, co dal loni Athletic Gijónu *28*, ale Maradonův slalom si pozici v anketě zaslouží.

Carlitos 05.01.09 23:19

Ronaldo průměr?*27* Nebýt zranění, která mu v podstatě zničila kariéru, tak se mohl zařadit mezi Pelého a Maradonu, i když většina lidí ho tam i tak má. Já taky*30*

tunak 05.01.09 23:22

No, myslím přůměr mezi legendami, samozřejmě. Puskás, Eusebio, Zarra...skvělých CF bylo...

Carlitos 05.01.09 23:23

Jasný, to jsem pochopil, ale on byl skutečně (když byl zdravý a hubený) fenomenální, to mi nikdo nevymluví*34*

Kcko 05.01.09 23:25

Tunaku uvedom si ze kdyz se tady ohanis legendami, jaky se driv hral fotbal. Myslis si, ze treba Pele by byl tak vyjimecny i v dnesnim fotbale na soucasne scene.

To se myslim neda srovnavat. Stejne jako nemuzes srovnavat 40 let stare auto s novym Superbem ( Samozrejme muze to byt Ford Mustang, da tomu na prdel, ale dilenske zpracovani, spotrebu .. atd tam bude vzdycky pokulhavat )

To same si myslim i o dalsich legendach, myslim ze bysme jim mohli klidne ubrat 30% skillu, protoze by v dnesni dobe tolik nezarili.

A co se tyka toho Ronalda, kdyby nebyl tolik zraneny, byl by lepsi nez Maradona, staci se podivat na nektere z jeho videi kdyz valec za Barcu. Takovy typ utocnika dneska neni!!! Mel sem ho nejradsi (Hned po Cantonovi)

tunak 05.01.09 23:28

Ale to by třeba byl a třeba nebyl nikdo z nich! Já si to právě uvědomuju, samozřejmě, jenže je potřeba posuzovat je v jejich dobovém kontextu, jinak ti z toho vyjde jasný závěr -

nejlepší byl Zidane.

(A ty auta jsou dobrej příklad. myslíš, že by nějaký nový auto projelo Afriku, Ameriku a Sibiř, jako obyčejná Tatra 87? Ford Mustang u mě rozhodně nad novými křápy vede, stejně, jako starý Jaguáry nebo Bugatky. *20* )

A ano, Ronaldo, byl dobrej, jenže takový kdyby můžeš třeba vymejšlet o Duncanu Edwardsovi nebo z poslední doby třeba o Rosickém. *20*

Kcko 05.01.09 23:31

Tak ono se stačí podívat na nejlepší formu a je vidět ... kolik hráčů jako Rosický a mnohem lepších zálozníků. Xavi, Fabregas ...

Jenže Ronaldo měl nezaměnitelný styl, byl to tank, neskutečně agresivný a útočný typ fotbalisty a navíc technik. Když se rozeběhl, nikdo ho nezastavil. Kdo ze současné scény se mu přiblíží? Messi ( vůbec ...), Nistelrooy ( pomalej .. , akorát umí stát tam kde je ). Villa? Je rychlej, ale není to žádnej dravec .. proste

RONALDO NEJLEPŠÍ! *26*

tunak 05.01.09 23:35

Svůj styl má právě i Rosický, podobně jako Ronaldo. Ale nechme toho, tohle nikam nevede. *20*

Messi je mnohem hbitější, od dob maradony nebyl hráč, který by dokázal míč vést tak rychle a přitom tak blízko u nohy, má neskutečněj přehled a mnohem lepší cit pro týmovou hru, pro přihrávku. Ovšem, taky horší střelu, ale on není od toho, aby dával góly. Messi je prostě jinej hráč, jako byl jinej typ hráče Pelé a Maradona. (Všichni tři jsou vlastně to samý, SS.)

van Nisterooy má mnohem lepší orientaci ve vápně, hru hlavou, taky lepší smysl pro souhru, taky dokáže sám rozhodnout zápas. Samozřejmě neobejde soupeře, ale to nepotřebuje.

Villu sem nepleť, ani Torrese, ti na to zatím nemají. Docela podobnej Ronaldovi byl Henry - stejně smrtící v zakončení, techničtější, ale slabší. Stejnej post, stejná úroveň.

tunak 05.01.09 23:38

A nebo jinak... já nemám Rád Ronalda, ty zase Maradonu, třeba. Tohle všechno je o osobních preferencích. On i Zidane nakonec odehrál špatný zápasy.

pitak 05.01.09 23:39

Henry byl uplne neco jinyho. Takovej elegan. Ronaldo byl proste prase a diky tomu si udelal misto a respekt. Cele to podporil neuvertilenym zrychlenim ;)

Kcko 05.01.09 23:40

Prej prase, Pitte, vis, ze mate stejnou vahu ted jak si zhubl a on ztloustl *31*

pitak 05.01.09 23:47

Akorat ja si svou rychlost dokazal zachovat. On ne :)

Kcko 05.01.09 23:48

To mas pravdu, a propo proc na tebe deti ze skoly porvavaj slimaku *28*

pitak 05.01.09 23:51

60 metru mam za 12 vterin ;). V gumakach solidni vykon :)

Chce to tu moderatora je to tezkej offtopic :))*32*

tunak 05.01.09 23:52

Vadí to? Bylo to v atombordelu?

tunak 05.01.09 23:40

Ano, ale nakonec si byli podobní tím, že oba dokázali vzít balón na půlce a donést ho do brány. Oba měli výbornou střelu - Henry technickou, kroutivou, Ronaldo to napálil. Oba rozhodovali zápasy a táhli špičkový týmy. Oba vyhráli MS a řadu titulů a oba dali spoustu gólů. A oba jsou asi tak stejně průměrní hlavičkáři. *20*

pitak 05.01.09 23:23

Tihle vsichni bezesporu vyborni fotbalisti byli na takove urovni, ze o tom nejlepsim rozhoduji osobni sympatie... Ja treba za top hrace historie povazuji George Besta, Gullita, Cantonu, Kempese a spousty dalsich ;)

tunak 05.01.09 23:25

Kempes byl výbornej, ale zase nejlepší... stejně tak Zico, Socrates... v podstatě všichni hráči z Pelého výběru a ještě několik dalších, hlavně předválečných. Káďa, Pilát, Bican, Braine, Plánička... Pichichi, Zarra...

Cantona a Best...ano. Podobně u mě ještě Breitner. Toho si vážím za to, že se radši nechal vyhodit z Bayernu, než aby si nechal ostříhat dlouhý vlasy.

pitak 05.01.09 23:28

Jinak Ronaldo taky poblaznil davy. Kdyz si vzpomenu kolik lidi nosilio uces jako on na MS 2002 tak to bylo az neuveritelny... :))

Šigy 06.01.09 13:39

Mám stejný názor *28* Jak o Maradonovi, tak o Ronaldovi *22*

Altair 09.01.09 19:40

ako som už tu niekde pisal je futbalovou legendou svojou hrou ohuroval a vždy dokazal prekvapiť

škoda že ako človek hmm neni bohviečo

tunak 10.01.09 12:32

Jak se pozná, že je člověk buhvíčo? Podle toho, co tu občas píšeš, tipuju, že usí nosit holinky, kozačky, stát pekně rovně a pyšnit se železným křížem na dvouřadovým kabátu.

Altair 10.01.09 15:59

nie nič s uvedeneho nemusi robiť stači aby sa spraval aspon tak ako na ihrisku vieš to že bral drogy je uplne normalne*27* *27* *27*

tunak 10.01.09 16:44

Taky bych řek, že je to normální. *26* *38*

Altair 10.01.09 17:57

to bolo ironické ako ikona mnohých mladých ludí ich brať nemal

tunak 11.01.09 11:40

Proč? nemyslíš si, že jsou drogy v postmoderním světě stejně vhodným únikem, jako náboženství v předindustriálním světě?

Altair 11.01.09 15:01

nie nemyslim si to pre neho to bol skôr vystrelok ktory sa zmenil na zavislosť

Laneey 10.01.09 16:30

souhlasím s tebou, legenda a výbornej hráč, moje máma ho absolutně žrala *31* , ale drogy ho zničili, bohužel...*34*

tunak 06.01.09 12:12

Dneska jsem se v novinách dočetl, že se Maradona stane v únoru dědečkem. To by samo o sobě nebylo až tak zajímavé, kdyby...

jse o to s jeho dcerou nepostaral Sergio Agüero. *23*

pitak 06.01.09 13:43

a synator se bude jmenovat Lionel Maradona Aguero

Stoffo 06.01.09 17:18

nj to by bylo dobré- inak neviem či viete že v časoch maradonovej najväčšej slávy až po časy najväčšej krízy bola v argentíne vytvorená maradonova cirkev a mala niečo cez 40 000 členov- husté čo?

tunak 06.01.09 18:03

Když může být církev jakéhosi marxistického anarchisty stovky milionů členů...

Stoffo 06.01.09 18:41

čo máš vlastne v tom avatare?

tunak 06.01.09 19:46

Nu, Iribara a Kortabarriu. Nesou Ikurrinu.

tunak 06.01.09 19:46

Co tam máš ty?

filipx 18.11.10 07:47

slavný diego co k němu dodat?

Gabo10 07.01.09 11:19

Jeho štýl ma nechytil videl som aj lepších.

Stoffo 07.01.09 15:00

napríklad......

to si asi nevidel to podstatné

Kcko 07.01.09 16:35

Ja sem toho videl dost a jeho styl byl ucinny, to ano, ale zazivny? Rozhodne ne :)

tunak 07.01.09 16:38

maradonův styl že nebyl záživný? Máš pořádně vysoký nároky, člověče. Leda, že bys teda považoval za záživný třeba styl Máry Materazziho.

Kcko 07.01.09 21:56

Jak jsem řekl Ronaldo > prdelatej Maradona *38*

esmal 04.12.10 15:50

Sucasna legenda este beha po travnikoch,a na domacom El Sardinero nosi cislo 10 na drese,no hadajte ako sa vola?*5*

tunak 06.01.11 21:18

Munitis *10* akorát nevím, jak souvisí s Diegem. *4*

Přihlašte se či zaregistrujte pokud chcete přidat komentář
Přihlašte se či zaregistrujte pokud chcete přidat komentář

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
TOPlist