Komentáře (15x)
Vložit komentářVšechny názory
Lepsi je 2+1 oznacovano tez svedska trojka
Vezmeme-li v potaz současné právní předpisy, je to rozhodně prosti současnému právu a regulím celého evropského společenství. Fotbalista = zaměstanec, a tudíž by mu němělo být zamezeno pracovat v zahraničním klubu jen kvůli tomu, že nesplňuje pravidlo pro určitou kvótu cizinců v mančaftu... Nesmysl, nespravedlnost.
Psal jsem dlouhý článek o Bosmanovi, ve kterém jsem jeho boj za všechny hráče líčil docela sugestivně. Lidi z UEFY jsou proti času, vrací se do prahistorie, ničí zaběhnutá pravidla (správná).
Zvažuju-li však dopad na českou kopanou, a tedy jistojistě zmenšení importu mladíků ven, stejně tak "hotových" hráčů někam do tramtárie, bylo by toto pravidlo bezesporu velkým a nezměrným přínosem, který by českou kopanou mohl dostat opět tam, kde jsme ještě tak před 8 lety byli...
me je to celkem jedno, jestli je to proti evropskymu pravu.
Ja jsem pro. Neni to nijak extremni kvota, ktera zamezi nakupovani prumernejch, neosvedcenejch cizincu a prinese sance rustu odchovancu. Mladeznicky akademie by treba konecne ziskaly smysl.
Vydelala by na tom vetsina mensich lig, napr. u nas by se vyrazne otupily pokusy odejit do ciziny za kazdou cenu nasledovany zmrvenou karierou v Belgii ci Turecku.
Kluby by mohly ziskat zpatky svou identitu a nakonec by se nehral o nic horsi fotbal, i kdyz by ten prechod mozna chvili trval. Mozna jsem staromilec, ale me se to pravidlo proste libi, jakkoliv muze bejt diskriminujici.
samozrejme by zalezelo na tom, jak s nim kluby a funkcionari nalozi, pripadne jaka bude jeho pravni uprava...
proti právu to rozhodně není. Nikdo klubům nezakazuje zaměstnávat, koho chtěj. Ale regule soutěže žádaj takový a takový počet hráčů dle nějakých kritérií. Když můžeme přemýšlet o tom, že ženy budou zastávat polovinu vedoucích funkcí a vozíčkáři druhou půlku, proč ne o tom, že za klub musí nastupovat většina hráčů, která se narodila - nebo je národnosti země, ve které klub hraje. (Ano, Anderlecht může i Valóny a Catania i Italy.)
Navíc nevím, co je správnýho na tom, že si můžeš koupit hráčů, kolik chceš. Proč je to správnější než vychovávat hráče? jenom proto, že nýmandi jako Bosman se musí soudit, navíc ještě ve sporu o něco jiného?
Bosman byl obyčejnej sobec a teď ze sebe dělá mučedníka. Směšný.
Když můžou bejt v americe platový stropy, proč by u nás nemohlo být 6+5?
Sobec? Chtěl přestoupit do Dunkerque poté, co mu skončila smlouva, což je dosti zásadní problém!
Odejdeš-li od zaměstnavatele, musíš pro něj pořád makat? Tohle je to, oč mu šlo... Aha, takže sobec, který vlastně poukázal na fakt, že fotbalisté jsou vězni svých klubů...
Ano, roztočil tím centryfúgu, kterou nešlo zastavit - pravidlo 8+3, zvýšení platů, nároků hráčů, jejich zástupců, zvášení přestupových částek atd., ale jedno mu upřít nemůžeme - měl pravdu a nebál se soudních tahanic! Vybojoval pro hráče strašný privilegia. A? Všechno je podle právních norem EU!
Právní normy EU ještě nejsou všechno, právní systémy členských států jsou jim nadřazené.
Pročpak chtěl jít do Dankerku a proč ho klub nechtěl pustit? Nebyly tam z jeho strany žádné sobecké důvody?
A co se týče konce smlouvy - co třeba zase amatérskej fotbal? Ne? Pracovněprávní vztahy nemůžou být v každém odvětví stejné (a taky nejsou, například v kanceláři nemáš příplatek za to, že pracuješ na pozici, na který ti kdykoliv může na hlavu spadnout tisíc tun materiálu, kterej navrtáváš...).
Jestli je amatérský fotbal vázán smluvně, tak se během několika minut přetransformoval a zvlčel celý současný systém "amatérské kopané" u nás!
Je to čistě zákaz pro zahraniční hráče hrát v jedenáctce klubu, který nemá tak kvalitní "domorodou" základnu. Tak to beru, a tak se to pravidlo chová!
Ano. A nijak to nekoliduje s nějakým právem EU.
Vždyť pokud můžeš mít jakýkoli počet hráčů z EU, proč nemůžeš mít jakýkoliv počet hráčů z jiných zemí? To není diskriminace, když už dostanou pracovní povolení?
Ale všechny čest, lapízi, ty jsi pravý evropan... respektive uniopan.
Nejsem. Navíc, i kdybych byl, o to vůbec nejde...
Ale já jsem hrdý na svůj výraz UNIOPAN!
Ale nechme Bosmana, jde o to, že podle mě jsou argumenty o odporu normy právu EU liché a nepodložené.
Plkátko
Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)
co vy na to?