Komentáře (26x)
Vložit komentářVšechny názory
Čo dodať? Sám jsi to napsal... najlepší klub to nieje.
ale áno najlepší ako jediný klub zo všetkých si necháva svoju identitu navzdory okolnostiam a to je ofenzívny útočný futbal
Ehm...jak se jmenuje ten váš komentátor (tuším Bordély nebo něco na ten způsob), ktorý dokáže impozantním způsobem podat totální nesmysl?
Lapízi, kde ty se tu bereš?
Jak to myslíš?
Chtěl jsem si potvrdit mou domněnku o tom, že v prvním příspěvku, který zde zřím bude napsáno, že Barca je nejlepší klub na světě...
no že tě tu posl dobou nevidno...
...poslední dobou tady jsou sice skvělé diskuse, ale já mám asi vystříleno, všechno jsem již snad řekl... Asi jsem zlenivěl a nechce se mi plodit, přemýšlet, bilancovat, hodnotit, diskutovat... Nevím, co se děje?!
Najlepší to sa nedá povedať raz sa niekomu darí raz nie to sa nedá určite ale patri k najlepším.
carli,tunak alebo niekto z vás kto mi vie odpovedať prečo má espanyol názov espanyol-ako espaňa keď sú to predsa katalánci vysvetli mi to niekto?
Mělo to zdůraznit, že narozdíl od jiných klubů bylo jeho složení čistě španělský (z drtivý většiny Katalánci+pár jedinců z jiných oblastí), přesnější názvy vztahující se k Barceloně/Katalánsku byly v tý době už "obsazený".
Taky bych řekl, že narozdíl od "katalánské barcelony" se Espanyol chtěl vymezit jako španělský klub, chápal barcelonu jako součást španělska. Konečně, prý to byl první španělský klub, založený čistě španěly ( (v tomhle případě především katalánci), kteří žili ve Španělsku. (Jak známo, Athletic založili studenti a dělníci, kteří poznali fotbal v Anglii, podobně Barcelonu, Atlético vzniklo jako "madridská divize Athleticu".)
Katalánský název klubu: Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona
Docela složitej vývoj jména je k dispozici na angl. Wiki.
inak tunaku povedz mi kde ty zbieraš toľko informácií??
Čte, zajímá se a má pro všechny případy otevřenou wikipedii...
Nene, to by mi překážela, já ji vždycky otvírám, když se chci na něco podívat, až expost. Apriorně připravená není.
takže kcko nefandíš barce či ako to je?
Je to nejlepsi klub na svete.Predvadi nadherny ofenzivni fotbal a utok Henry,Eto'o,Messi je ve Primere nejlepsi
Plkátko
Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)
čo dodať najlepší klub nie