Diskuse: QSF

Nové téma

Komentáře (21x)

Vložit komentář

Názor s nejvíce souhlasnými hlasy

Kcko 26.01.11 12:57

V patičce webu je výpis nejnovejších komentářů z fóra, to musí stačit.

Všechny názory

Andres 10.01.11 22:49

Ha! Schválně otestuju, jestli sem vůbec někdo chodí, protože mám dojem, že to forum tady vůbec nefunguje...možná by to chtělo na hlavní stránku nějaké upozornění, že je na foru něco nového...

Každopádně...chtěl bych podiskutovat nad možností odvolání Kikeho. Myslíte, že by to bylo přínosem pro tým? A myslíte si, že je to reálné, když QSF dovedl Atlético k největšímu úspěchu za posledních 10 let?

Nemám rád vyhazování po prvních neúspěších a nekoncepční práci, ale poslední dobou už mi trochu přetéká kalich trpělivosti.

Když si to shrneme, tak co vlastně Kike dokázal? Nastoupil k týmu, který se pohyboval těsně nad úrovní sestupu. Pod jeho vedením se Atlético dočkalo přecejenom větší frekventovanosti výher, stále však výsledky byly hodně nevyrovnané, ale tehdy byl každý rád, že se mužstvo vzdálilo 20. místu. Navíc zrak všech byl upřen jinam - k pohárům, kde se Atléticu nebývale dařilo.(Až teda na trapné působení v LM) Otázkou však zůstává nakolik to bylo dáno schopnostmi Kikeho a na kolik pžízní rozhodčích a losu - se Sportingem jsme postoupili po dvou plichtách na góly venku, s Valencií pomohl sudí*2*, ale jinak taky plichty, Liverpool sme snad potkali v druhé nejtragičtější formě za posledních pár let, a Fulham jako finálový soupeř? No žádný ultravelký oříšek na to, že to bylo finále. Vtipný los Copy ani nekomentuju (a to jsme málem vpadli s Recre*5*). Nakonec teda "vytáhl" tým až na 9. místo, ale vzhledem k losu, si troufám tvrdit, že se klidně mohlo dopadnou lépe. V nové sezoně je to opět to samé v bleděmodrém - nevyrovnané výsledky, nevyrovnané výsledky a nevyrovnané výsledky. Přitom si troufn tvrdit, že kádr na úrovni Villarealu máme. Je to tedy podle vás trenérem, anebo celkovou mentalitou Atlética, které prostě snad s výjimkou éry Aguirreho skoro vždycky podávalo divné výkony, které ústily v ještě divnější výsledky...

Jinak k hernímu pojetí už skoro taky nemám sílu ani nic dodávat, takže zkratkou: Zmatená obrana (nechápu co se stalo s Godínem a Filipem, největší jistota je fakt snad Perea a to je hodně k pláči*5*), tragická hra ve středu pole bez systému a v neposlední řadě centry na naše neexistující hlavičkáře...

Posměškům ze strany Valencie, za předpokladu, že objeví tento topic, se asi nevyhnu.*4* Ale jinak tak trochu počítám, že to píšu jenom pro sebe, ale tak co už, aspoň sem se vymluvil*5*

Tímto komentářem porušujete pravidla portálu SF a etický kodex slušného chování. V případě opakovaného chování může dojít k cenzuře komentáře či k zablokování vašeho uživatelského profilu.
ruty 10.01.11 23:07

To nejde neobjevit tento topic, když na něj tak upozorňuješ na hlavní stránce v plkátku *5* Každopádně nevím proč by měly přijít nějaké posměšky ze strany Valencie, mně se toto shrnutí zdá jako realistický (snad tě toto označení jako fandu Atlétca neurazí *5*) pohled na věc a líbí se mi, že si dokážeš přiznat, že ste v té minulé sezóně cestou pohárama měli dost štěstí *22* Ovšem zodpovědět otázku, zda QSF ponechat, to je těžké. Od nás letěl né proto, že by snad neměl výsledky (no dobrá, v LM je neměl, ale v lize to bylo dobré), ale hlavně kvůli hernímu stylu. Ovšem když se člověk podívá, co následovalo, tak by snad bylo lepší si Quiqueho nechat. Takže jen malá rada pokud se ho rozhodnete vyhodit - bacha na Koemana, myslím, že je zase volnej *55*

Andres 11.01.11 10:27

já sem na něj neplánoval upozorňovat, dokud se tam neobjevil sebyk*7* měli jsme hodně štěstí no, ale tak i to je v pohárech obzvlášť potřeba*2* a ty posměšky ze strany fanoušků Valencie sem nemyslel nijak špatně, jen se měl namysli to, jak se jim neubránil sebykuv článek a někdo z valencijských konstatoval, že Pitarch odvádí Atléticu dobré služby*5*

Sebyk 10.01.11 23:49

musim rict, ze po poslednich nekolika zapasech jsem taky spis pro kikeho konec. bohuzel je to ale zhola nemozny, vedeni si ho nedovoli vyrazit, leda ze by sam podal rezignaci (coz bych asi na jeho miste v tuto chvili udelal, i kdyz zase takhle utikat z boje...)

minulou sezonu se pod nim sice tym zvedl, ale byla to asi jen otazka casu, dokud se z ty totalni rite sami vylizeme trochu vejs. kvalita tam koneckoncu byla. ale kike mel uz vic nez sezonu na to, aby se pokusil tymu dat tvar, aby mu vnutil nejakou svoji filozofii. mel dve prestupni okna, ve kterejch si mohl privest hrace, ktery chtel (i kdyz o tom niz). zkratka mel dost casu na to, aby s tim tymem neco udelal, aby se ho pokusil posunout nekam dal, ale nedokazal to. ve svoji roli pro me po dnesku definitivne selhal...

co se ty EL tyce, souhlasim s tebou. vsechna ta smula, ktera se nam lepila na paty na podzim, se obratila ve stesti na jare. klasicky se probudil forlan, kun taky prispel svym dilem, v brane paradni de gea a reyesovy obcasny zachvevy geniality - to vsechno nas vyneslo tam, kde jsme se nakonec ocitli. ale hlavne neuveritelny stesti - postupy na away goly, v prodlouzeni, po chybach rozhodcich... copa v podstate to samy, prvni vylozene tezkej zapas nas cekal az ve finale a to jsme nezvladli...

pritom to vsechno zacalo v tyhle sezone paradne - prejeli jsme inter (i kdyz do jaky miry je zas tohle dany rafou), ziskali zaslouzene tri body v katedrale. od ty doby si ale nevzpomenu na jedinej vykon atletica, kterej odpovidal tomu, co v jeho dresu vybehlo na hriste.

jeho koncepcni budovani tymu me taky zarazi (i kdyz tady je otazka do jaky miry do toho mluvi pitarch s cerezem). v lete sice podle me paradne nakoupil (godin, filipe), ale hraci, kteri meli byt paradnimi posilami a tahouny v jizde za LM zklamali. nechapu cim tohle je, nedovedu si to vysvetlit. mozna fakt "syndrom atletica". co ale nastalo ted, to je totalni rozklad kadru. odejde jurado, misto nej nikdo. pak si kike necha odejit simaa, jednoho z mala slusne hrajicich hracu a jeste aniz by za nej mel nahradu. misto toho mu privedou dalsiho stredaka. ted prijde juanfran, kterej pri vsi ucte nema na to, aby nas nekam posunul. ja vim, tohle je asi hlavne problem vedeni, ale to mi ale nerikej, ze kdyby si kike nedupnul, tak s tim neco neudela...

dal jeho stupidni experimenty - RG napravo, neustaly toceni stredni zalohy, ktera vetsinu casu jako by na hristi stejne nebyla. zajimalo by me, jakou herni roli nasim stredakum kike nuti. dal hra po kridlech, kdyz ve vapne neni ani jeden slusnej hlavickar. v posledni dobe uz to dosahlo totalni tragedie a hra na to "co kun dneska vymysli". jak to vlastne ten kike doprdele mysli?! dyt tohohle vseho by si vsiml i desetiletej zacek. snad i moje babicka, ktera pomalu nevi, co to fotbal je, by vymyslela taktiku, ktera by byla prinejhorsim stejne uspesna jako ta kikeho... herni pojeti stejne nakonec nema ani snad smysl znova rozebirat, bavime se tu o tom skoro porad...

dal treba i ignorace mladiku - pritom kdyz byla nouze, vzdycky jsme z klobouku vytahli paradniho hrace - priklady jurada, camacha nebo alvara mluvi za vse. vypada to, ze kike nedokaze hrace ani namotivovat, ti vypadaji na hristi naprosto otravene, nejevi zajem pomalu o nic. nekteri hraci treba v tymu ani nemaji co delat a on je presto nasazuje (hlavne RG)...

velkej problem je letos podle me hlavne vypadek forlana. na nem stala nase hra v poslednich trech letech. on je (spis teda byl) vazne neuveritelnej hrac. dokazal delat prostor pro ostatni hrace, narazit jim, paradne jim prihrat, ale i sam si nabehnout do prostoru, nabizet se na jejich prihravky, chladnokrevne zakoncit i rozhodnout zapas samostatnou akci nebo ranou z dalky, v neposledni rade si paradne rozumel a vyhovel s kunem. diego letos chybi a moc. vsechno to pak stoji na kunovi a on ac se snazi, tak v jeho pozici by neobstal snad ani messi. skoro mi to pripomina problem z pred par let, kterej nastal s torresem. vyrostal z nej hvezda, ktera presahovala atletico. vsichni pak spolehali na nej, ze on to tam prece nejak vosolicha. mozna nam odchod kuna paradoxne pomuze se vic semknout, spolehat zase jeden na druhyho a zkouset hrat tymove...

kikemu je urcite treba podekovat za to, co s tymem dokazal loni - zasluhy na tom porad urcite ma. proto si podle me zaslouzi jeste sanci do konce sezony, ale popravde receno mu vubec neverim. do tyhle chvile nebyl schopnej s tymem nic udelat, nekam ho posunout a bylo by dost zvlastni, kdyby se mu to najednou nejakym zazrakem povedlo. nemyslim si, ze by cela momentalni situace byla jen jeho vinou, ale prvni se holt meni trener. navic jak jsem uz zminil, on pro me ve svoji roli selhal...

Sebyk 10.01.11 23:56

podle me je potreba zacit uplne odznova, nejlip zmenou vedeni (nebo alespon nekterych casti vedeni - zdravim pana reditele pitarcha *10*), posleze trenera a pak totalne reformovat celej kadr. podekovat vetsine sluzebne starsich hracu, ale rozloucit se s nimi, klidne je nechat jit zadarmo pryc. z prachu za kuna, RG, forlana a spol. nakoupit par posil na slabsi mista, zbytek doplnit hraci z becka. chce to svezi vanek, novou krev. nadsenyho mladyho trenera, kterej by koncepcne pracoval (laudrup). tenhle tym uz vypada hrozne vycpelej, skoro se mi chce rict zkazenej vzduch, panuje v nem zvlastni atmosfera...

problem je v tom, ze zadna takovahle drasticka zmena nenastane, pokud tuhle sezonu totalne nevyhorime. skoro si ted preju, abychom teda uplne vyhoreli. problem by pak ale mohly bejt treba i penize, klub na tom neni zrovna dvakrat nejlip.

budu doufat, ze se to nejak zmeni, ze se to zas obrati v dobre, ale uz v to snad ani neverim...

Andres 11.01.11 10:45

určitě základ je dělat rozumné nákupy za nepřemrštěné ceny - i z toho důvodu se mi ten nákup líbí - prostě kupovat nadprůměr z ligy a zabudovávat je do kompaktního týmu...

a prostě zkusil bych 4-3-3, protože to by mohla být cesta ven...křídla Salvio, Reyes a k nim doprostřed koupit nějakého Ruuda...jenže na to by byl potřeba nějaký kouč, který obzvlášť rozumí hře ve středu pole, což Kike očividně není...

Tak Kike vypadal v mladého nadšeného trenéra...ale ty kruhy pod očima, co se mu udělaly, asi mluví za vše.*5*

Sebyk 11.01.11 11:16

na 4-3-3 ted bohuzel nemame hrace, protoze salvio se patla nekde v benfice. a buh vi jak to bude pristi rok - prijde miranda, prej se zajimame o falcaa, vrati se cabrera a prave i salvio. i kdyby falcao neprisel a costa a godin konecne dostali obcanstvi, tak furt jeden cizinec prebejva... (i kdyz ted jsem si uvedomil, ze cabrera uz vlastne bude mit moznost dostat obcanstvi, ale s ohledem na to, jak dlouho to trvalo s kunem, bych se divil, kdyby to byrokracie zvladla...)

prechod na 4-3-3 je asi momentalne nejlepsi reseni problemu se stredem, nejak poskladat by se to asi dalo, ale vzhledem k tomu, ze prichazi juanfran, tak je to dost nepravdepodobny. kike ma zabehnutou jednu formaci a taktiku, kterou tam sere porad, i kdyz ma jen jedno kridlo. neni schopnej s tou formaci vubec nijak pracovat...

Sebyk 11.01.11 00:06

ale otazka nakonec taky je, kdo by v kikeho roli neselhal? *1* zadnyho pepa ani mourenina holt nemame...

Andres 11.01.11 10:35

tak takový pep se taky v podstatě vzal odnikud...asi budem muset počkat, až nějaký náš geniální hráč ukončí kariéru, aby mohl pokračovat jako kouč*5* (Diego Simeone teď prej nemá práci*5*)

tunak 11.01.11 18:30

Jo ták, vy chcete hrát poker? *4*

Kcko 26.01.11 12:57

V patičce webu je výpis nejnovejších komentářů z fóra, to musí stačit.

tunak 10.01.11 23:12

Přesně tohle imo patřilo do vašeho blogu, Andrési *16*

Těžko soudit. Do zákulisí nevidíme a v klubu je momentálně něco hodně moc zle. Jako by hráči nevěřili vedení (možná četli co psal Sebyk o Pitarchovi.) Nebo jsou rádi za plat a nemají motivaci (pár jich má to nejlepší za sebou...). A určitě byl chybou odchod Simaa bez náhrady. To nechápe asi nikdo.

Poolu výměna trenéra evidentně prospěla, v derby hrál jako vyměněnej a jestli to takhle půjde dál, tak potěž pánbůh, Sparta bude mít nakonec hodně těžkej los.

Na druhou stranu, třeba by Kike časem nějakou tvář mužstvu dal. Mimochodem, myslím, že problémem esp. klubů může být i oddělení funkcí trenéra a manažera. Kike se může těžko přetrhnout, pokud Pitarch všechno řeší po svém.

Txapeldun 10.01.11 23:21

nahradou ma bejt HonzaFranta ne?

Sebyk 11.01.11 00:07

a rekl bys, ze juanfran dokaze simaa plnohodnotne nahradit? *14*

Txapeldun 11.01.11 17:23

proto jsem pouzil "ma bejt" *4*

Andres 11.01.11 10:14

na to, aby to mohlo být v blogu jsem si s tím nechtěl dávat takovou práci...potřeboval sem to napsat včera, abych se uklidnil :)

Spíš než "Simao bez náhrady" mě fascinuje, jak mohl klub vůbec do sezony jít s 2,5 křídly, když měl hrát de facto ve třech soutěžích, navíc kádr s pohárovými ambicemi by měl mít nějakou hloubku...stačí se podívat, jak na to teď doplácí Chelsea. Ta se ale aspoň snaží na vsadit na mladíky...na co vsadilo Atlético? Mě přijde, že na střední záložníky, protože těch máme na dvě pozice opravdu snad 6 a přikoupil se ještě Elias, přitom paradoxně hra ve středu je hrozná. Avšak tím, že se tam vyzkouší milion dvojic se podle mě nic nevyřeší - Kike jim musí dat správné instrukce...mě ale přijde, že Kike vůbec neví, co by jeho střední záloha měla hrát...

Kike už měl podle mě docela dost času, ale výsledky jsou pořád matné - vždycky byly! Akorát prostě znepokojení všech s trapnýma výsledkama zatemnila výhra EL

A s posledníma dvěma větama určitě souhlasím

Sebyk 11.01.11 11:17

predposledni veta *22* (i kdyz tu a tam se nejakej ten dobrej vysledek vzal *2*)

tunak 11.01.11 18:26

Po dnešní seanci se Zonalmarkingem už trochu rozumím tomu, proč váš střed pole nefunguje. *4*

Problém je v tom, že je úplně zbytečný. Když to srávnáte s Villarrealem, Borja a Bruno jsou dobří vlastně v čem?

V pohybu. Jinak přihrát na tři metry taky neuměj. Jenže si to šolíchaj mezi sebou na dva a hlavně maj podporu, což u vás moc nefunguje. Problém je možná v tom, že Kun hraje křídlo a 3/4 zároveň? Ale i tak, Villarreal... Cani a Cazorla se středem spolupracují skvěle, ale to ještě pořád není vyvrcholení pohádky.

Vyvrcholení pohádky a vaše bolest je hra krajních beků. To je podle mne největší rozdíl proti Ponorce. Angel hraje na Ronalda a stejně je furt vejš než oba střední záložníci. A Capdevilla je samozřejmě mistr v oboru. Díky tomu mají Borja a bruno stále komu přihrát, Villarreal dobře drží míč a to je dneska důležitý.

Co vy na to?

tunak 11.01.11 18:29

A mimochodem tohle taky vysvětluje vaší bídnou obranu, jak už jsem psal - na střed zálohy (nebo kohokoliv) bez podpory soupeř snadno yvtvoří tlak, ztratíte míč a už se vezete, protože hráči v útočný fázi jsou samozřejmě vejš (nepodporujou = jsou o hodně vejš) a soupeř rozehraje na volnýho hráče a už může kolmicí vyřadit ze hry i váš střed zálohy, což je pořádnej průser.

Když se k tomu přidá to, co z toho plyne = nejistota, rezultují kiksy, jako včerejší Filipeho sranda. Filipe určitě není špatnej hráč. Je to ale asi o psychice. Máte smůlu, že se solidní forma ze začátku sezóny zlomila a už se vezete.

Přihlašte se či zaregistrujte pokud chcete přidat komentář
Přihlašte se či zaregistrujte pokud chcete přidat komentář

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
TOPlist